Nieuws: SMBA bezocht Ghana als onderdeel van Project 1975

Kari-kacha Seid'ou, kunstdocent, introduceert Bouwhuis en Winking aan de studenten van de College of Art / KNUST, Kumasi, Ghana.

In de week van 27 oktober reisden Jelle Bouwhuis en Kerstin Winking naar Ghana. In verband met een uitwisselingsproject van SMBA in samenwerking met de Nubuke Foundation in Accra bezochten ze daar kunstenaars. Na Accra reisden ze door naar Elmina, Takoradi en Kumasi.

In Takoradi maakten ze kennis met schilder Rikki Wamega-Kwaku. Naar aanleiding van dit bezoek is Wamega-Kwaku gevraagd een bijdrage te leveren voor de komende SMBA Nieuwsbrief. Het bezoek aan Kumasi volgde op een uitnodiging van het College of Art van de Kwame Nkumrah University of Science & Technology. Bouwhuis en Winking gaven een presentatie over SMBA en hedendaags curatorschap. Daarnaast bezochten ze verschillende kunstenaars en ateliers van studenten.

Na Ghana werd het nabijgelegen Bamako (Mali) aangedaan voor de opening van de Bamako Encounters – de biënnale voor Afrikaanse fotografie. Ook daar werden verschillende kunstenaars ontmoet en het atelier bezocht van een mogelijke toekomstige exposant in SMBA, Abdoulaye Konaté.

Lees hier de recensie die Bouwhuis schreef over Bamako Encounters, in opdracht van Nafas Art Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *